Oculus Rift Ön Siparişe Girdi, Sanal Gerçeklik Devri Başlıyor

Yayınlanma Bilim ve teknoloji

Yıllardır bahsettiğimiz, ama geliştiriciler haricinde normal kullanıcıların bir türlü yakından bakıp kurcalama fırsatı bulamadığı sanal gerçeklik bu kez ciddi ciddi hayatımıza girmek üzere.

2012 yılında Doom serisinin de yaratıcısı olan ünlü programcı John Carmack tarafından ortaya atılan bu cihaz, kullanıcılardan gelen 2,5 milyon dolarlık desteğin ardından geliştirme aşamasına girmişti.

2014 yılında Facebook’un satın aldığı şirket nihayet 2016 yılının başında bitmiş ürünü ön siparişe açtığını duyurdu. Ama cihaz iki sebepten hayal kırıklığına doğru koşuyor.

Birincisi, cihazın bedeli 600 dolar ki hemen hemen herkes bunun sistemin yaygınlaşması için beklentilerin hayli üzerinde bir fiyat olduğunu düşünüyor.

İkincisi, bu cihazı alıp öyle hemen bilgisayarınıza takıp çalıştıramıyorsunuz. İhtiyaç duyulan performans çıtasını tutturabilmek için tabir yerindeyse “canavar gibi” bir bilgisayara ihtiyacınız var ki bu rahatlıkla 1000 dolar veya daha fazla bir parayı gözden çıkarmak demek.

Yine de ilgileniyorsanız, bilgisayarınızın Oculus Rift’i çalıştırmak için uygun olup olmadığını görebileceğiniz aracı indirmek ve ön sipariş vermek için shop.oculus.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

600 dolardan ön siparişe açılan Oculus Rift’in gerçek maliyeti çoğu kullanıcı için 2000 doları geçecek gibi görünüyor.