Deli danada yeni dalga

Yayınlanma Sağlık

İngiltere'de patlak veren ve 1990'lı yıllarda 164 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan deli dana hastalığına, başkent Londra'da bir kişinin yakalandığı ortaya çıktı. Ülkede panik yaşanıyor..

ngiltere'nin saygın televizyon kanalı BBC'de yayınlanan Newsnight programında yer alan bir habere göre, patlak verdiği 1990'lı yıllarda 164 kişinin ölümüne neden olan "deli dana" kâbusu yeniden hortladı. Başkent Londra'da ismi açıklanmayan bir kişinin hastalığa rastlandığı bilgisinin yayılması, deli dananın çıkış yeri olan ülkede tam bir panik havası yarattı.

AYNI ANDA ÇIKMIŞ OLABİLİR

İngiltere hükümeti için danışmanlık yapan Prof. Dr. Chris Higgins de, yeni dalganın daha tehlikeli olduğunu ve bunun sonucunda 350'den fazla kişinin ölmesinden endişe ettiklerini söyledi. Prof. Higgins, Newsnight programında yaptığı açıklamada, hastalığın varlığının klinik düzeyde tespit edildiğini, ancak resmi olarak teyit edilebilmesi için beyin biyopsisi gibi daha ileri testlerin yapılmasına ihtiyaç bulunduğunu da ifade etti. Bakteriyoloji uzmanı Prof. Hugh Pennington da yaptığı açıklamada, ortaya çıktığı belirtilen yeni tip deli dana hastalığının ilk salgınla aynı zamanda ortaya çıkmış olabileceğini, ancak bu yeni tipin kuluçka süresi daha uzun olduğu için ancak ortaya çıkmış olabileceğini ifade etti. Güney Kore'de de, deli dana riskine rağmen ABD'den inek ithal edilmesine gösterilen tepki üzerine başbakan istifa etti.